Yaz ayları hız kesmeden yaklaşırken herkes kendisi için en uygun tatil seçeneklerini değerlendirmek için araştırma yapmaya çoktan başladı! Türkiye’nin her noktası birbirinden farklı rotalarıyla birçok tatil seçeneği sunuyor olsa da, Akdeniz deyince akan sular durur… Hem doğanın tam kalbinde mavi ve yeşille vakit geçirelim, hem sağlıklı ve organik beslenelim hem de tarihe dokunuş yapalım diyorsanız siz de tatil seçenekleri arasında mutlaka Fethiye’yi düşünmelisiniz. Çünkü Işık Ülkesi Likya’nın en önemli yerleşimlerinden olan Fethiye, tüm bu isteklerinizi fazlasıyla karşılayacak birçok coğrafi değere sahip. Fethiye’nin tüm bu güzelliklerini yaşamak isteyenler için kısa bir hatırlatma yapalım. Fethiye’ye özel araçlarla ulaşımın yanı sıra toplu taşımayla ulaşabilirsiniz. Özel aracıyla gelmek isteyenler için Antalya-Fethiye arası 194 km, İzmir-Fethiye arası 334 km, Ankara-Fethiye arası 630 km ve İstanbul-Fethiye arası 795 km’dir. Uçakla ulaşımı tercih edenler Dalaman Havalimanı’na inip, havalimanı servisi kullanarak Fethiye’ye ulaşabilir. Otobüsle ulaşım tercih edenler de doğrudan Fethiye Otogar’a kolaylıkla erişebilirler.
Ve artık tatil zamanı! Hem güneyin Akdeniz güneşiyle buluşmak hem de Fethiye’nin bir benzeri daha olmayan doğasıyla buluşmak için sabırsızlananlara en gözde Fethiye plajlarını ve en özel Fethiye koylarını tüm detaylarıyla anlattık. Bu yazımızı okurken adeta Fethiye koyları haritasını keşfedecek, tüm Fethiye sahillerini kolaylıkla gözden geçirebileceksiniz!
Hazırsanız başlıyoruz!
1. Fethiye Çalış Plajı
Fethiye Çalış Plajı ya da daha sık kullanılan ismiyle Fethiye Çalışlar, 4 km uzunluğundaki plajıyla Fethiye’nin en özel kumlu plajlarından. Fethiye merkeze sadece 7 km olan Çalış Plajı, Fethiye’de denize girilecek yerler arasında ilk sırasında yer alıyor. Hem manzarasıyla hem de gün batımlarıyla adeta bir renk şöleni yaşatan bu plaj, uzun yürüyüş yolu sayesinde de mükemmel bir gezinti alanı sunuyor. Özellikle sabah saatlerindeki durgun denizde yüzmek ve sonrasında gün boyu sıcak kumlarda güneşlenmek, tatilin hakkını doyasıya yaşamanıza imkan tanıyor.
Çalış Plajı’nın etrafında birçok kaliteli restoran, bar ve canlı müzik dinleyebileceğiniz güzel mekanlar ve alışveriş için sevimli dükkanlar bulunuyor.
Çalış Plajı’nı ziyaret ettiğinizde farklı birçok kuş türünün yaşadığı Kuş Cenneti adı verilen doğal parkı görmeden dönmemenizi öneririz. Ayrıca tatiline macera katmak isteyenler rüzgar sörfü ve kiting deneyebilirler çünkü Çalışlar Plajı’nın rüzgarı bu sporlar için oldukça elverişli.
Aynı zamanda Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarının yumurtlama bölgesi olan Çalış Plajı, özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında birçok deniz kaplumbağasını ağırlıyor. Ancak bilinenin aksine, kaplumbağalara yaklaşmak onları ürküteceği için azami ölçüde dikkatli olmak ve kaplumbağaları hiçbir şekilde rahatsız etmemek gerekiyor.
Çalış Plajı için giriş ücreti yoktur ve çok uygun bir fiyata şezlong ve şemsiye kiralamak mümkündür.
2. Ölüdeniz Kumburnu Halk Plajı
Ölüdeniz Milli Parkı ya da diğer adıyla Fethiye Ölüdeniz Plajı içerisinde yer alan Kumburnu Halk Plajı, milli park içerisinde yer alan ücretli bölüme verilen isimdir. Kumburnu Halk Plajı Fethiye’den yaklaşık 7 km mesafe uzaklıktadır ve isteyenler için toplu taşıma imkanı da mevcuttur. Dağlar ve ormanlarla çevrelenmiş coğrafyası, berrak denizi ve hala bakirliğini koruyan güzelliğiyle bu plaj, Fethiye’nin en iyi plajları arasındaki yerini almış durumda. Mavi ve yeşile tam anlamıyla doyacağınız Fethiye Kumburnu hem dinlenebileceğiniz hem de çeşitli aktivitelere katılarak tatilinizi renklendirebileceğiniz birçok imkan sunuyor.
Örneğin, Fethiye’ye gelen herkesin büyük bir istekle tavsiye ettiği yamaç paraşütü sizin de ilginizi çeker mi? Cevabınız evet ise siz de Babadağ’ın yamaçlarından özgürlüğe doğru uçabilirsiniz. Berrak gökyüzünde süzülürken Rodos Adası’nı selamlayabilir, hayatınıza yeni bir deneyim kazandırma mutluluğunu yaşayabilirsiniz.
Ayrıca günübirlik tekne turlarına katılarak Kelebekler Vadisi’nin de içinde bulunduğu Fethiye sakin koylarına uğrayarak eğlence ve dinlenmeyi bir arada yaşayabilirsiniz. Onun dışında yine Ölüdeniz’den hareket eden ve tüm gün boyu süren Saklıkent Safari turlarına katılabilmeniz mümkün.
Ölüdeniz Kumburnu Halk Plajı’nın ücretleri kişi başı 7 TL, araç başı ise 25 TL şeklinde.
3. Ölüdeniz Belcekız (Belceğiz) Plajı
Fethiye’deki plajlar arasında en çok tercih edilenlerden biri de turkuaz suları ve sıcacık uzun kumsalıyla Fethiye Belcekız Plajı’dır. Fethiye merkeze 10 km mesafede yer alan Belcekız Plajı, aynı zamanda 1967 metrelik Babadağ’dan yapılan yamaç paraşütü aktivitesinin de iniş noktasıdır. Dolayısıyla buraya geldiğinizde, gökyüzünden süzülen paraşütçüler, harika bir manzarayı da beraberinde getiriyor.
Suyu sığ ve rüzgarı oldukça iyi olduğundan dolayı Belcekız Plajı rüzgar sörfüne imkan tanıyan noktalardan biri. İçinizdeki adrenalini yükseltmek isterseniz siz de yamaç paraşütü, rüzgar sörfü, yelken veya jetski aktivitelerinden birine kesinlikle katılmalısınız.
Heyecana değil dinlenmeye ihtiyaç duyuyorsanız Belcekız Plajı’na çok yakın olan Ölüdeniz’e uğrayarak günübirlik tekne turlarına katılabilirsiniz. Tekne turları bölgenin popüler destinasyonları olan Aya Nikola Adası, Fethiye On İki Ada ve Gemiler Koyu gibi birçok noktaya erişimizi sağlarken, Fethiye bölgesini en iyi şekilde keşfetmenize imkan tanıyor. Ayrıca yine Ölüdeniz’den kalkan teknelerle Kelebekler Vadisi’ne doğrudan ulaşmak da mümkün.
Bu bölgeye geldiğinizde yöresel lezzetleri denemeyi sakın unutmayın. Arapaşı, sündürme ve ölemeç çorbası tüm yöresel restoranlarda kolaylıkla bulabileceğiniz seçeneklerden bazıları. Ayrıca Belcekız Plajı’nın arka tarafındaki caddede birçok konaklama tesisi, restoran, cafe ve barlar yer alıyor. Dolayısıyla doğasını keşfedeceğiniz kadar sosyalleşmek ve ihtiyaçlarınızı gidermek için de Belcekız Plajı çok doğru bir seçenek.
Girişi ücretsiz olan Belcekız Plajı’nda şezlong ve şemsiyeleri 20 TL ödeyerek kiralamak mümkün.
4. Fethiye Karaot Plajı
Fethiye Karaot Plajı, Fethiye’nin el değmemiş, güzelliğiyle göz kamaştıran, doğrudan doğanın kendisiyle temas halinde olmanıza imkan tanıyan çok özel bir yer. Tatilini popüler yerlerde hareketli bir şekilde değil de, dinginliğin tadına vararak geçirmek isteyenler için biçilmiş kaftan burası. Karaot Plajı, Fethiye’de yer alan doğal sit alanı koruma bölgelerinden biri. Bunun nedeni ise her canlı gibi ekosisteme çok büyük katkıları olan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarının üreme ve yuvalama alanı olması. Bu nedenden dolayı da Karaot Plajı içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılamaya yönelik restoran, duş, wc gibi herhangi bir tesis mevcut değil. Yine aynı sebepten ötürü istenilen her yere şemsiye koymak mümkün değil. Plajın ilerleyen bölümlerine kendi şemsiyelerinizi koyabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada piknik yapmak gayet güzel bir fikir olabilir.
Kumsalın ilerleyen yerlerinde Akgöl isminde bir göl ve geniş bir sazlık alan yer alıyor. Diğer kısmı ise Türkiye’nin sadece belli başlı bölgelerinde görülen sığla ağacı ormanından oluşuyor. Ormana doğru yapılan bir kumsal yürüyüşü ile doğrudan doğanın koynuna yolculuk yapabilirsiniz.
Fethiye’nin Yanıklar Köyü’nde yer alan Karaot Plajı, Fethiye merkeze 15 km mesafede bulunuyor. Çevrede bulunan kerpiç evler, portakal bahçeleri ve tüm coğrafi değerler burayı gerçekten çok özel kılıyor. Denizin berraklığı o kadar belirgin ki, yüzerken çeşitli deniz canlılarını görmeniz büyük bir ihtimal dahilinde.
Fethiye Karaot Plajı için giriş ücreti kişi başı 10 TL, araç ücreti ise araç başı 20 TL şeklindedir.
5. Fethiye İnlice Koyu Plajı
Fethiye’nin Göcek yerleşkesine bağlı olan Fethiye İnlice Plajı, hem lokal halkın hem de tatile gelen turistlerin en çok tercih ettiği gözde plajlardan biri. Fethiye merkeze 27 km mesafede bulunan İnlice Plajı Dalaman’a çok yakın olduğu için ziyaretçiler için oldukça avantajlı bir konumda yer alıyor. Ayrıca Dalaman’dan ve Göcek’ten buraya toplu taşımayla gelmek de mümkün.
Oldukça büyük bir kumsala sahip olan İnlice Plajı’na mis gibi orman yolu içerisinden, çam ağaçlarıyla selamlaşarak ulaşılıyor. Bir halk plajı olan İnlice Plajı, Fethiye Belediyesi tarafından işletiliyor. Burada ziyaretçilerin duş, soyunma kabini, wc gibi tüm ihtiyaçları ücretsiz karşılanırken, restoranların fiyatları oldukça makul.
İnlice Plajı’nda isterseniz çadır kurabilirken, isterseniz bölge civarında yer alan bungalov ve pansiyonlarda konaklayabilirsiniz. İçerisinde bir mesire alanı bulunmasından dolayı piknik yaparak hem doğada keyifli vakit geçirebilir hem de enfes mavilikteki sularda dilediğinizce yüzebilirsiniz. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var ki, genel olarak sığ olan sular bazı yerlerde aniden derinleşebiliyor. Dolayısıyla çocuklu ailelerin ve yüzme konusunda kendisini geliştirmesi gerekenlerin bu konuya dikkat etmesi önemli.
Girişi ücretsiz olan plajda isteyenler kendi şezlong ve şemsiyelerini getirebilirken, isteyenler çok uygun bir fiyata bu malzemeleri kiralayabiliyorlar. Aracıyla gelen ziyaretçilerin, otopark için 10 TL gibi düşük bir ücret ödemesi gerekiyor yalnızca. Tüm sebeplerden dolayı da Fehtiye İnlice Plajı, her geçen dönem daha fazla ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor.
6. Ölüdeniz Kelebekler Vadisi
Uzunyurt Köyü’nde diğer ismiyle Faralya’da yer alan Kelebekler Vadisi bu bölgenin en özel, en güzel turizm cazibe merkezlerinden biri. 80’den fazla kelebek türüne sahip olan ve sarp yamaçların bittiği noktada bulunan yer alan Kelebekler Vadisi, ismini de buradan alıyor. Sit alanı olması ve sadece denizden ulaşımın mümkün olması nedeniyle doğasını korumaya devam ediyor. Kelebekler Vadisi’ne ulaşmak için en iyi seçenek Ölüdeniz’den kalkan teknelere binmek. Burada da tıpkı Kabak Koyu’nda olduğu gibi çadırla konaklama yaygın ancak bunun için mutlaka bir camping işletmesini tercih etmeniz gerekiyor, boş görülen bir alana doğrudan çadır kurmaya izin verilmiyor. Diğer bir alternatif ise bungalov kiralamak. Konaklama yapacağınız işletme sabah ve akşam yemekleri dahil fiyat veriyor ki bu durum ziyaretçilerin işini çok kolaylaştırıyor. Çünkü küçük bir büfe dışında herhangi bir market bulunmuyor burada.
Burada yapacağınız en güzel şey turkuaz sularda bol bol yüzmek ve güneş altında sakince zaman geçirmek. Onun dışında etrafı keşfetmek için yürüyüşler yapmanız mümkün. Eğer yukarıdaki şelaleye ulaşmak ve serin sular altında dinginleşmek isterseniz, sarp kayalıklara sabitlenmiş demir basamaklardan buraya tırmanmanız gerekiyor. Bu kısım çok tehlikeli değil ancak kesinlikle dikkatli olunması gereken bir yer. Her adımında heyecan olan bu kısa yolculuğu hayatınız boyunca hatırlayacağınıza eminiz.
Doğayı ve kelebekleri gözlemlemek için mükemmel bir yerde olduğunuzu hatırlamakta yarar var. Fotoğraf makinelerinizi yanınıza almanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.
7. Kuleli Koyu (Fethiye Kadınlar Plajı)
Fethiye Merkeze 6 km mesafede Oyuktepe Yarımadası’nda yer alan Kuleli Koyu, Fethiye’de görülmesi gereken diğer doğa harikası plajlardan biri. Buraya özel aracınızla ulaşabileceğiniz gibi, merkezden kalkan toplu taşıma araçlarıyla ve Fethiye limanından kalkan teknelerle de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Yine bilinen ama kıyasla çok da popüler olmayan, daha sakin bir bölge burası. Daha az kalabalık tüm Fethiye Plajları gibi buradaki kristal mavi de göz dolduruyor. Kuleli Köyü’nde yer alan küçük pazar yerleri ise sadece gezmeye bile gitmiş olsanız size tanıdık bir mahallede olduğunuzu hissettirecek türden. Kısacası sessiz, sakin, huzurlu ve içten bir yerde tatilinizi geçirmek isterseniz burası tam aradığınız yer!
Denizi sığ, cam gibi berrak, dalgasız ve sakin olduğundan dolayı çocuklu ailelerin gözü arkada kalmıyor. Ancak sahili ağırlık olarak çakıl taşlarından oluştuğu için hem kendiniz hem de çocuklarınız için deniz ayakkabısı getirmeniz yerinde olur. Son dönemlerde Kuleli Koyu plajının bir kısmı sadece kadınlara özel, diğer kısmı da sadece erkeklere özel şekilde düzenlenmiş durumda. Yani bir nevi Kuleli Koyu, Fethiye Kadınlar Plajı diyebiliriz. Plaj içerisinde restoran hizmeti veren bir işletme de bulunuyor.
Kuleli Koyu’na giriş ücretsiz olmakla birlikte, aracıyla gelenler için 25-30 TL civarında bir otopark ücreti talep ediliyor. Ayrıca yine 20-25 TL civarlarında şemsiye ve şezlong kiralayabilmeniz mümkün.
8. Kabak (Gemile) Koyu
Fethiye’nin en güzel koyları listemizin ilk sıralarında yer alan gizli cennetlerden biri Kabak Koyu, yani diğer bir ismiyle Gemile Koyu. Denizin berraklığı, gün batımlarının kızıl dansı, yerlilerin bahçelerinden taze gelen kahvaltılıklar gibi birçok detay yakalayabileceğiniz Gemile Koyu, ulaşımın sadece yürüyerek mümkün olmasından dolayı bakir yapısını hala koruyor. Fethiye merkeze sadece 8 km uzaklıkta yer alan bir bölgenin bu kadar yalıtımlı olmasının sebebi etrafındaki sarp yamaçları. Dolayısıyla burada en çok yapabileceğiniz şey doğayla bol bol vakit geçirmek ve kızılçam ormanlarının kokusunu içinize çekmek. Daha çok doğaseverlerin ve gezginlerin uğrak yeri olmasından dolayı ağırlıklı olarak kampçılar ziyaret ediyor bu bölgeyi. Eğer siz de kamp deneyimini doruklarda yaşamak istiyorsanız Kabak Koyu bunun için en iyi alternatiflerden biri.
Kabak Koyu’na geldiğinizde, doğrudan yalıtılmış bir bölgede olduğunuzun farkına doğrudan varacaksınız. Burası aynı zamanda Likya Yürüyüş Parkuru’nun en özel köşelerinden biri olduğu için ilkbahar ve sonbahar aylarından birçok yürüyüşçü ile karşılaşmanız olası. Siz de kısa yürüyüşler yapmak isterseniz yukarıda yer alan şelaleye orman içinden ulaşabilir, ayrıca günübirlik olarak Cennet Koyu’na gidip dönebilirsiniz. Saklı mağaralara yüzerek gizli köşelerin tadını çıkarabilir, farklı duruşuyla Kabak’a hayat veren insanların hikayelerini dinleyebilirsiniz. Yaklaşık 200 uzunluğunda olan plaj, sarp yamaçlarla çevrili konumda. Sit alanı olduğu için de plajda şezlong veya şemsiye kiralanabilen herhangi bir işletme yok. Ancak duş alınan kabinler ücretsiz olduğu gibi giriş de ücretsiz.
İsteyenlerin yine buradan kalkan küçük lokal teknelerle doğrudan Kelebekler Vadisi’ne ulaşması mümkün.
9. Ölüdeniz Kıdrak Koyu Plajı
2017 yılında milli park ilan edilen ve Kıdrak Tabiat Parkı ismiyle anılan bölge aynı zamanda Fethiye’nin önemli sit alanlarından biri konumunda. Fethiye Kıdrak Koyu da bu milli park içerisinde yer alıyor ve kendi halinde veya ailesiyle huzurlu vakit geçirmek isteyenleri sık sık ağırlıyor. Fethiye merkeze 14 km mesafede yer alan Kıdrak Koyu Plajı, Ölüdeniz Plajı’na çok yakın olduğu için isteyenler her iki plajı da çok fazla zaman kaybetmeden deneyimleme şansına sahipler.
Kıdrak Plajı, Fethiye’de yer alan diğer plajlar gibi kendine has güzellikte sonsuz berrak sulara sahip ve etrafı yemyeşil ağaçlar ile çevrili. İsteyenler sandalyelerini getirip ağaç gölgesinde dinlenebilirken, isteyenler de çok uygun bir fiyata şezlonga ve şemsiye kiralayabiliyorlar.
Kıdrak Koyu çok büyük bir plaja sahip olmasa da turkuaz rengiyle ziyaretçilerini gerçek anlamda büyülüyor. Hem ağaçlar altındaki gölgenin keyfini sürüp hem de bir anda serin sularla buluşabiliyorsunuz. Plajın suyu sığ ve az dalgalı olduğu için çocuklar için oldukça güvenli. Kısacası; Kıdrak Koyu Fethiye’nin kesinlikle ziyaret edilmesi gereken önemli coğrafi değerlerinden biri konumunda.
Burası özel bir işletme olduğu için kişi başı 6 TL, araç başı ise 18 TL bir giriş ücreti talep ediyor.
10. Katrancı Koyu
Katrancı Plajı Fethiye’de yer alan aynı zamanda milli park olma özelliğini taşıyan diğer önemli coğrafi ve gözde turizm merkezlerinden biridir. Fethiye merkeze 16 km mesafede yer alan Katrancı Koyu’na hem özel araçlarla hem de toplu taşımaya ulaşabilmek mümkün. Ancak özel aracıyla gelebilenler koya kadar inebilirken, toplu taşımayla gelenlerin ana yolda inip yürümesi veya koydaki işletme sahiplerinden ücret karşılığı araç talep etmesi gerekir. Fethiye çıkışlı günübirlik tekne turları da Katrancı Koyu’na uğruyor ancak plaja doğrudan yolcu taşımacılığı yapılmıyor.
Katrancı Koyu tüm güzelliği ve ihtişamıyla hem günübirlik ziyaretçilerine hem de kamp kurmak isteyen misafirlerine kucak açıyor. Bu anlamda Katrancı Koyu’nun üç kısımdan oluştuğunu söylemek mümkün. Plajın ilk kısmı günübirlik deniz tatili yapmak isteyen misafirlere ayrılmış durumdayken, kampın ikinci kısmı burada kamp kurmak isteyen macera sever konukları için düzenlenmiş. Kampingde kalacak kişilerin tüm ihtiyaçları için düşünülmüş bu kısım sadece onlara hizmet veriyor. Üçüncü bölüm ise sadece piknik yapmak isteyen kişilere göre düzenlenmiş mesire alanı. Her üç alan için de giriş ücreti aynı olmakla birlikte, herkes aynı doğayı yaşıyor, aynı havayı soluyor, aynı gökyüzüne bakıyor.
Katrancı Koyu milli park özelliği taşıdığından dolayı girişi ücretli. Kişi başı ortalama giriş fiyatı 15 TL civarı, araç giriş ücreti ise 30 TL civarındadır.
11. Fethiye Karataş Plajı – Fethiye Akmaz Plajı
Fethiye Karataş Plajı ve Fethiye Akmaz Plajı turistik anlamda çok da bilinmeyen ama huzuru ve sakinliği ile gönüllerde yer alan plajlardan. Bu iki plaj yan yana uzanıyor ve aralarında yaklaşık 2 km mesafe var. Yani iki plaj arası yürümek ortalama yarım saat alıyor diyebiliriz. Fethiye merkeze yaklaşık 8 km mesafe uzaklıkta yer alan bu plajlara Fethiye’den kalkan dolmuşlarla da ulaşmak mümkün. Kum ve çakıl karışımından oluşan plajların arka kısmına yemyeşil ağaçlar komşu. Manzarasında ise sonsuz mavi ve irili ufaklı birçok ada yer alıyor. Suları sığ, dalgasız ve berrak olan bu plajlar özellikle çocuklu aileler tarafından rahatça tercih edilebilir.
Plajlara giriş araçla dahi olsa ücretsiz. Plajların ikisinde de herhangi bir işletme bulunmadığı için şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı önceden düşünmeniz konforunuz açısından fayda sağlayacaktır. Akmaz Plajı içinde kahvaltı ve yemek servisi sunan bir restoran da bulunuyor.
12. Sarıgerme Plajı
Şimdi gelelim Fethiye’den biraz uzakta ancak Dalaman’a çok yakın olan Sarıgerme Plajı’na. Fethiye-Sarıgerme arası yaklaşık 60 km ancak saman sarısı, uçsuz bucaksız kumsalıyla kesinlikle haritalara işaretlenmesi gereken bir yer. Bu plaj Fethiye kumlu plaj listenizin başına rahatlıkla yerleşebilir. Denizi kum tabanlı ve çok sığ olduğu için özellikle çocuklu aileler tarafından güvenle tercih edilebilir.
Ancak suların sığ ve rüzgarın elverişli olmasının büyük bir avantajı var. Bu sayede macera severler jetski, deniz paraşütü ve muz gibi etkinliklere katılabiliyorlar.
Plaja giriş ücreti kişi başı 5 TL, araç başı ise 20 TL şeklinde. Plajın içerisinde fiyatları makul olan bir cafe bulunuyor. Ayrıca isteyenler 25 TL civarından bir ücret ödeyerek şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorlar.
13. Fethiye Deve Plajı
Deve Plajı, Fethiye’de sadece tekne turlarıyla ulaşılabilecek cennet bir köşe. Zaten tüm güzelliklere ulaşmak için biraz zahmet gerektiğini hepimiz biliyoruz artık. Fethiye’den kalkan günübirlik turlardaki son durak olan bu doğa harikası bölge, sakinliği ve verdiği dinginlik ile hayatın tüm yorgunluğunu dindiriyor adeta. Sadece teknelerin uğramasından dolayı tertemiz ve berrak bir denizi olduğunu bir kez daha vurgulayalım.
Günübirlik tekne turu fiyatları ise öğle yemeği dahil 125 TL civarlarındadır.
14. Günlüklü Koyu
Gelelim bir sonraki durağımız olan Fethiye Günlüklü Koyu’na… Fethiye’ye 16 km mesafede yer alan koy, Küçük Kargı Milli Parkı içerisinde bulunuyor. Buraya giderken en büyük eşlikçiniz nadir bulunan sığla ağaçları… Bir tatilden beklentiniz inziva yaşamaksa, sezonun çok yoğun olmadığı zamanlar için doğru yerdesiniz demektir. Kitap okumak, doyasıya güneşlenmek, dalga sesleriyle bütünleşmek isteyenler için en doğru adreslerden biri olan Günlüklü Koyu, ince kum ve sığ sulara sahip olduğu için çocuklu aileler için de oldukça uygun. Günlüklü Koyu’nun gün doğumu ve gün batımları için şahane manzaralar sunduğunu özellikle belirtmek gerek.
Günlüklü Koyu’na giriş ücreti kişi başı 10 TL, araçla giriş ücreti ise 30 TL olarak belirlenmiş durumda.
15. Turunç Pınarı Koyu
Fethiye merkeze sadece 8 km uzaklıkta, Oyuktepe Koyları arasında yer alan Turunç Pınarı Koyu denize dik inen yamaçların bittiği yerde konumlanmıştır. Çam, defne, zeytin ve sandal ağaçlarıyla, daha yükseklerde ise turunç ağaçlarıyla çevrelendiği için göz alıcı bir güzelliğe sahiptir.
Buraya karayolu ulaşımı olmadığı için sadece Fethiye’den kalkan tekne turlarıyla ve deniz yoluyla ulaşım mümkündür. O yüzden daha çok tekne turları ve mavi turların uğradığı en gözde koyları arasında yer alır. Mavinin ve yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan Turunç Pınarı Koyu’nda birçok aktiviteye katılmak mümkün. Rüzgar sörfü, su kayağı, yelken, trekking gibi sporlarla adrenalini hat safhaya çıkarırken, Bali masajı yaptırarak bedeninizi ve ruhunuzu rahatlatabilirsiniz. Ayrıca Turunç Pınarı Koyu’nun zirvesindeki Likya Uygarlığı’na ait antik mezarları ve kalıntıları keşfederek tarihin sayfalarında gezinebilirsiniz.
İçerisinde restoran hizmeti de mevcut olduğu için ister aileniz ister arkadaşlarınız isterseniz de tek başınıza çok güzel vakit geçirebilirsiniz.
16. Şövalye Adası
Ve şimdi de bir plaj ya da koy değil, Şövalye Adası’ndan bahsedeceğiz size. Fethiye açıklarında yerleşimi olan tek ada Şövalye Adası’dır. Sessizliği, huzuru ve tarihiyle çok ilgi çektiği için de yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Ada’ya ulaşım Çalış Plajı’ndan kalkan teknelerle sağlanıyor.
İsmini Rodos Şövalyeleri’nde alan adasın içerisinde de Bizans zamanından kalan kilise, şapel, kale, sarnıçlar ve mozaik kalıntıları yer alıyor. Ada içerisinde konaklama dışında, bir restoran ve bir plaj bulunuyor. Tarihi dokunun yanı sıra kalabalıklardan uzak bir tatil yaşamak isteyenler Şövalye Adası’nı bir kenara not etmeli.
17. Küçük ve Büyük Boncuklu Koyları
Küçük Boncuklu Koyu’na Fethiye merkezden özel araçla ve toplum taşıma araçlarıyla 10 dakika içerisinde ulaşılabildiği gibi, günübirlik tekne turlarıyla da gidilebilir. Yeşille mavinin iç içe geçtiği diğer koylardan olan Küçük Boncuklu Koyu, hafif taşlı ama çok güzel bir plaja sahiptir. Buraya giriş ücretsizdir ancak içeride alacağınız her hizmet ücrete tabidir.
Büyük Boncuklu plajı ise Fethiye’nin en özel koylarından biri konumundadır. Ulaşım yine özel araçlarla ve toplu taşıma araçlarıyla sağlanabilir. Kocaman bir çam ağacı ormanına sahip bu koyda, ister ulu ağaçlar altında dinlenebilir, ister berrak ve tertemiz sularda yüzerek tatilinizi en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.
Tatilinde biraz hareketlilik arayanlar plaj voleybolu oynayabilir, deniz kanosu gibi su sporlarıyla tatilini hareketlendirebilir. Büyük Boncuklu Koyu’na giriş ücretsizdir ve içerisinde şık bir restoran yer alır.